
قیمت عمده سنجد (1403)
- مدیر سایت
- سنجد
مقدمه:
کشور ایران به عنوان بازار اصلی سنجد در دنیا شناخته میشود و مناطق مشخصی در کشور، مثل شهرهای مراغه، بناب و آذرشهر در استان آذربایجان شرقی و شاهرود و بسطام در استان سمنان، به عنوان مراکز اصلی تولید سنجد فعالیت دارند. انواع مختلفی از سنجد در این مناطق کشت میشود که هرکدام ویژگیها و قیمتهای متفاوتی دارند. در این مقاله به بررسی عوامل موثر بر قیمت عمده سنجد و معرفی انواع آن میپردازیم.
معرفی انواع سنجد
سنجد ایرانی در چندین نوع مختلف تولید میشود که هرکدام ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارند:
1. قزل
یکی از محبوبترین انواع سنجد با رنگ یکدست و زیبای مایل به سرخ که به دلیل ماندگاری بالا و پوست مقاوم، برای صادرات (مخصوصا به کشورهای دوردست مثل آمریکای شمالی) بسیار مناسب است.

2. شاهرودی یا کلاغی
با سایزهای درشت و طعمی مناسب، که بیشتر در شهرستان شاهرود و بسطام کشت میشود.

3. حاج حسینی
با طعم جذاب، اندازههای درشت و گوشتی، یکی از گرانترین انواع سنجد است که بیشتر برای بازار داخلی و صادر به کشورهای همسایه مصرف میشود..

4. درواری (درباری)
این نوع سنجد با اندازههای متنوع اما کمی لاغرتر است که شیرینی و طعم ملایمی هم دارد.

5. عنابی، قندی و نقلی
این سنجدها با اندازههای کوچک و طعم شیرین با رنگهای روشن و تیره متنوع، بیشتر برای آسیاب شدن و تهیه پودر سنجد استفاده میشوند



عوامل موثر بر قیمت عمده سنجد
قیمت سنجد به عوامل مختلفی بستگی دارد که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
1. اندازه (ریزی و درشتی)
اندازه سنجد یکی از اصلیترین عوامل موثر بر قیمت آن است. برخی از انواع سنجد مانند عنابی، نقلی و قندی به دلیل اندازههای کوچکتر، بیشتر برای آسیاب شدن استفاده میشوند که قیمت پایینی دارند اما تفاوت قیمتی خاصی نسبت به هم ندارند.
در مقابل، سنجدهایی مانند حاج حسینی و درواری در اندازههای درشت، متوسط و ریز موجود هستند که بسته به اندازه، قیمتهای متفاوتی دارند.
2. کیفیت پوست
پوست سنجد ممکن است دچار پوستپوست شدن شود. این مسئله در برخی انواع مانند قزل کمتر اتفاق میافتد که این ویژگی، ارزش آن را برای صادرات افزایش میدهد. اما به صورت کلی سنجدهای با ظاهر پوست پوست شده با قیمت کمتر و بیشتر برای تهیه پودر سنجد استفاده میشود.

3. ظاهر و رنگ
سنجدهای با ظاهر روشنتر یا رنگ پریده گی معمولاً با قیمت کمتری به صورت مستقیم به فروش میرسند یا اینکه برای آسیاب شدن استفاده میشوند. که در مقابل، بار سنجدهای یکدست از رنگ تیره با قیمت بیشتر در بازار به فروش میرسند

4. بستهبندی
بستهبندی یکی دیگر از عوامل موثر بر قیمت سنجد است. سنجدهای لوکس و باکیفیت معمولاً در بستهبندیهای کارتونی ۸ یا ۹ کیلویی عرضه میشوند که این امر به ارزش افزوده محصول نیز کمک میکند.


5. زمان برداشت
سنجد در اواسط مهر ماه تا اواخر آبان برداشت میشود. سنجد تازه برداشت شده معمولاً مقداری نم دارد که به همین دلیل امکان افت وزنی برای بار پس از مدتی وجود دارد که همین امر باعث بالا شدن قیمت آن برای مشتری میشود و همینطور به دلیل تقاضای بالا در اوایل فصل برداشت، قیمت آن نیز ممکن است دچار حباب شود. توصیه میشود یک ماه پس از برداشت، اقدام به خرید شود، تا جنسی با کیفیت مناسب و قیمت متعادل تهیه شود.
6. نوع سنجد
نوع سنجد نیز تاثیر بسزایی در قیمت آن دارد. به عنوان مثال سنجد قزل به دلیل ماندگاری بالا و مناسب بودن برای صادرات به کشورهای دوردست، قیمت بالاتری دارد. سنجد حاج حسینی به دلیل طعم بینظیر و اندازه درشت، یکی از گرانترین انواع سنجد است و در مقابل نیز سنجدهای آسیابی مانند عنابی و نقلی و قندی به دلیل اندازه کوچک و کیفیت ظاهری پایین، قیمت پایینتری دارند.
قیمت انواع سنجد
قیمت سنجد بسته به کیفیت و کاربرد آن متفاوت است و همچنین بدلیل نوسانات قیمتی و متغیر بودن میزان حجم سفارش، قطعا این بازه قیمتی به صورت تقریبی میتواند اعلام شود و امکان تغییر آن وجود دارد پس به همین دلیل برای اطلاع دقیق از قیمت انواع سنجد مدنظر شما با ما در تماس باشید
نتیجهگیری
قیمت عمده سنجد به عوامل مختلفی مانند اندازه، کیفیت پوست، نوع بستهبندی، زمان برداشت و نوع سنجد بستگی دارد. شناخت این عوامل میتواند به خریداران و تاجران کمک کند تا بهترین تصمیمگیری را در زمان خرید داشته باشند. از آنجایی که ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سنجد در جهان است، انتخاب سنجد مناسب برای بازار داخلی یا صادراتی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
پس جهت اطلاع از قیمت و دریافت اطلاعات بیشتر و دریافت نمونه تصاویر بارهای مشخص و ثبت سفارش میتوانید از طریق پل های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید:
